Co smrdí u verze Babiše aneb proč byl Protopopov opatrovníkem?

15. 11. 2018 21:46:34
Podle oficiálních informací Babiš mladší prožil psychotickou ataku. Opravdu není běžné, aby po první atace byl ihned ustanoven opatrovník, který tím získá velikou moc nad životem dotyčného.

K něčemu podobnému se běžně přistupuje až když dotyčný dělá svým jednáním opakovaně probémy. V této chvíli není jasné jak to s opatrovnictvím legislativně bylo. Mluví se o opatrovnictví, ale je možné, že v jiném než právním kontextu. Co je však z videa v reportáži evidentní, tak Babiš mladší hovořil o zneužití opatrovnictví Prototopovem. Pokud mu bylo v psychotické atace sděleno, že má opatrovníka, kterého musí poslouchat, tak nebyl schopný si v té chvíli ověřovat fakta.

Ať už šlo o opatrovnictví legislativní nebo jen ošetřovatelské, tak v obou případech je velmi podivné, že tím byl pověřen někdo, kdo nemá k nemocnému vůbec žádný vztah. Nebývá to pán s pistolí, kterého pacient nikdy neviděl a vůbec ho nezná. Další věcí je, jakou měl Prototopov kvalifikaci pro pomoc duševně nemocnému.

Pokud tedy předpokládáme, že Babiš měl o syna opravdu starost a chtěl mu pomoci, proč nezaplatil například úspěšného psychoterapeuta? První psychotická ataka je poměrně dobře léčitelná s kvalitní pomocí. Například metoda Open dialog dokáže osm z deseti lidí přivést zpátky do normálního života i bez nutnosti dlouhodobého užívání psychofarmak. Proč člověk s takřka neomezenými finančními možnostmi najme někoho, koho nezná on, ani jeho syn a který je absolutně bez jakékoli kvalifikace?

Když to shrnu, tak lepší kvalifikaci měl Prototopov rozhodně pro verzi syna Andreje Babiše než pro verzi jeho otce. I z jeho chování v reportáži jsem měl subjektivní dojem spíše někoho, kdo umí lépe vyhrožovat než naslouchat a pomáhat duševně nemocnému. Ovšem ať to bylo jakkoli, tak opatrovnictvím dostal možnost vzít Andreje mladšího kamkoli se mu zachtělo. A ono se mu zachtělo zrovna na Krym. Těžko hledat lepší místo kde někomu říct, že může zmizet na lusknutí prstu. E-mail o únosu taky nevypadá na to, že se Andrej s Prototopovem zrovna bavil. Opravdu by mě zajímalo, proč nebyl s mámou, která se o něj evidentně má zájem postarat ať už je jeho stav jakýkoli.

Sám jsem před devíti lety měl diagnostikovanou paranoidní schizofrenii a dnes žiju normální život se svojí ženou a našimi dětmi. Babiš používá diagnózu svého syna jako obranu proti všem jeho výrokům. Nezapomínejme prosím, že i člověk s psychiatrickou nálepkou ví, co říká. Ví, co se kolem něj děje a pokud není zrovna v atace, což Andrej aktuálně zjevně není, tak jsou jeho slova stejně věrohodná jako kohokoli jiného. Máme tu tvrzení několikrát usvědčeného lháře, který je shodou okolností premiérem ČR a jeho syna, který se rozhodl postavit tátovi, protože jeho lži už z jeho pohledu nelze tolerovat. Uvidíme, jak tento souboj skončí, ale přeji Andrejovi mladšímu hodně odvahy a sil, protože jeho otec ho opravdu nechutně zavlekl do velmi těžké situace.

Autor: Jindřich Jašík | čtvrtek 15.11.2018 21:46 | karma článku: 40.53 | přečteno: 3793x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 72 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 11.07 | Přečteno: 150 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 10.59 | Přečteno: 293 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 32 | Diskuse
Počet článků 17 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1364

Tohoto autora je těžké definovat, jelikož ani on sám nemá potřebu se definovat, či být definován.

Miluje život, svoji rodinu, svoji práci a snaží se o co největší autenticitu v dialogu.

https://www.schizahelp.cz/

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...