Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nehodlám hodnotit stav psychiatrie, jelikož nejsem z oboru.

Klecová lůžka jsou vděčným tématem, vzpomeňme na paní D.J Rowlingovou, autorku Harryho Pottera, jak se obula do kleových lůžek v ČR.

A teď modelová situace, pane autore. Je přijat nemocný, který si chce ublížit. Říká se tomu automutilace a jde o poměrně závažný problém. Nebo je jen neklidný. V noci spadne, zlomí si ruku, nohu, lebku.

Ráno naběhne rodina, advokát a začne tóčo, vinna je samozřejmě nemocnice, protože byl nedostatečný dohled.

Víto, kolik lidí slouží na oddělení? Myslíte, že na jednoho nemocného je jeden zřízenec?

Před podobnými kritikami si zjistěte celou pravdu, pak pište.,

2 0
možnosti
Foto

Já o voze, Vy o koze. Já o případu trvajícím 12 let, Vy o tom, že v akutních krizích si naše nemocnice neumí v personálním podstavu poradit lépe než kurtováním. Reálie PN v ČR znám celkem slušně a právě proto přicházím s kritikou. V článku akcentuji zejména absenci jakékoli inspekce zdravotních služeb, která by podobné věci mohla řešit tak, aby k takových případům vůbec nedocházelo. A byl bych velmi rád, kdyby naše společnost přestala trestat zdravotnický personál za to, že si pacient nějak ublíží. Na této straně bych naopak ocenil, kdyby došlo k určitému uvědomění, že určitá míra rizika je nutná.

0 0
možnosti
Foto

R^ Vámi jmenovaného psychiatra považuji za jednoho z nejlepších odborníků v oboru, ale když jsem četl jeho vyjádření že Československo nebylo Sovětský svaz a že u nás došlo ke zneužití psychiatrie pouze několikrát a dalo by se to spočítat na prstech, pochopil jsem, proč k tomu dochází i v této polistopadové době. S tím přímo souvisí i dlouho očekávaná novela zákona o soudních znalcích, která kromě navýšení znalečného nepřinesla nic. Tedy nic , co by snížilo riziko zneužití oboru. Novela vešla v platnost a nad kostlivci ve státní skříni se zavřela voda. Opravdu jsou témata, v nichž se trvale opozice s vládnoucími politickými subjekty shodne. Shodne se na tichu. I s neziskovkami hájícími lidská práva.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS